Att ha fina, fräscha och vita tänder utan gluggar och konstiga vridningar är något som är mycket viktigt för många idag. Numera är det ingen konst att bleka tänderna, att sätta på porslinsfasader eller att skaffa tandställning för att få till det där perfekta leendet. Den estetiska tandvården är en lukrativ bransch och fler och fler väljer att hitta en tandläkare i nacka eller någon annanstans i landet för att skaffa ett “Hollywood smile”. I Nacka kan du både få vanlig, traditionell tandvård men även avancerad estetisk vård som behandlar blekning, implantat eller porslinsfasader. Skulle du dessutom ha behov av annan vård, är Nacka en utmärkt kommun att bo i. Här hittar du både vårdcentral, mödravård, BVC och hemtjänst samt organisationer som stöder funktionsnedsatta.

Vanliga estetiska behandlingar

  • Tandställning är den allra vanligaste estetiska behandlingen och görs ofta på barn eller ungdomar när tänderna har för vana att stå ut lite hur som helst. I Nacka har man stor erfarenhet av just tandställningar hos de olika tandklinikerna.
  • Om man har ett lite snett leende och bara vill förbättra färg och form samtidigt, kan man sätta dit porslinsfasader på några enstaka tänder eller hela käken om man så önskar. Porslinsfasader kostar lika mycket som kronor och brukar ligga på ca 7500 kr per tand och ofta ännu mer på fina kliniker. Detta innebär att tandläkaren filar ned dina vanliga tänder för att sedan cementera dit en lösfasad, oftast av porslin i samma vita nyans som dina egna tänder eller betydligt vitare om du föredrar det. Detta är vanligt om man t.ex. har ramlat och slagit ut en tand eller har en halv tand som ger ett sjaskigt intryck. En krona kostar lika mycket men då måste en större del av tanden slipas ned så att man bara har gaddar under kronan och i värsta fall kan det skada pulpan och ge svåra ilningar, åtminstone i framtänderna som är känsligare än de bakre tänderna.
  • Blekning är den allra vanligaste estetiska behandlingen och kan göras både med gelé eller med laserlampa. Välj Opalescense som blekningsgelé om du bleker själv.