Förhoppningsvis ska du slippa att söka akut tandvård men ibland händer oförutsägbara händelser. Det kan vara att du råkar bita av en tand eller får akut värk. Akut tandvård kan även vara en plomb som lossnat eller en rejält inflammerad visdomstand. Akut tandvård är helt enkelt att du får problem med tänderna som inte kan vänta.

Hur fungerar akut tandvård?

När du uppsöker en tandläkare akut kommer tandläkaren att koncentrera sig på det akuta problemet och inte ägna resten av tänderna samma uppmärksamhet som vid ett vanligt besök. Målet är att åtgärden ska vara permanent men ibland kan åtgärden vara av tillfällig karaktär. Vid en tillfällig lösning behöver du uppsöka en tandläkare under ordinarie öppettider. Din akuttandläkare kommer självklart att berätta vad du behöver göra och om åtgärden är tillfällig.

På samma sätt som vid en vanlig undersökning har du rätt till bra service och du ska ha möjlighet att framföra dina önskemål. Tveka inte att informera akuttandläkaren om du är rädd för tandläkare och glöm inte att informera om du har några allergier eller äter mediciner som kan påverka behandlingen.

Vad gör du om olyckan är framme?

Du kan alltid kontakta din ordinarie tandläkare. Befinner du dig eller bor i Stockholm finns flera mottagningar dit du kan vända dig. Mottagningarna har öppet 365 dagar om året och de erbjuder specialiserade akuttandläkare.

Du kan alltid kontakta din ordinarie tandläkare. Befinner du dig eller bor i huvudstaden finns akut tandvård i Stockholm och det finns flera mottagningar dit du kan vända dig. Mottagningarna har öppet 365 dagar om året och de erbjuder specialiserade akuttandläkare. Akut tandvärk är fruktansvärt och det är ingen mening att lida i onödan när det finns hjälp att få dygnet runt och året runt. Är du rädd för tandläkare kan du kolla upp vilka mottagningar som har tandläkare som är specialiserade inom området. Ingen ska behöva vara rädd för tandläkarbesöket oavsett ålder.