Idag står hälsa och vård mycket högt upp på prioriteringslistan hos folk. I och med att vården har blivit allt sämre i Sverige, sjukhus eller avdelningar stänger ned och väntetiderna blir allt längre, så känner människor att det börjar bli dags att prioritera sin hälsa för att åtminstone undvika att hamna i vårdens grepp alltför tidigt. Att ta hand om sig genom att äta rätt kost, träna regelbundet och leva ett relativt stressfritt liv, kan man lättare komma undan farliga sjukdomar och leva ett bättre liv. Dock är det viktigt att bo i närheten av flera möjligheter till både vård och tandvård om akuta besvär eller andra problem skulle uppstå.

Vård och tandvård i Nacka

Även om vården vanligen är bättre i storstadsregionerna, så blir också fler människor drabbade av stress och psykisk ohälsa där. Att leva i en storstad med så många lockelser, där det är långt mellan hem och arbetsplats och där saker och ting kostar mer än på landsbygden, kan föra med sig många problem – både fysiska och psykiska. Dock finns det i regel fler vårdinrättningar att välja mellan. I Nacka Kommun kan du till exempel komma i kontakt med både ett större antal tandläkare, vårdgivare och hälsocenter. Bland annat så finns Folktandvården i Sickla men även en rad privata tandvårdskliniker som är anslutna till Försäkringskassan. Här kan du både göra estetisk tandvård och akut sådan samt vanlig tandvård. I Nacka finns också möjlighet till annan vård såsom äldreboende och vårdcentraler, BVC och mödravård. För att få reda på mer kan du gå in på 1177.se och leta reda på den inrättning du tycker känns bäst.

Hälsan på landsbygden

Om du istället lever på landsbygden eller på en mindre ort, kan det ibland vara knepigare att hitta rätt läkare, tandläkare eller psykolog. För att ersätta vården och ge alla möjligheten att snabbt träffa en läkare, så har nu ett flertal appar och nätvårdsidor börjat ta form där man har ett videosamtal med en läkare och på så vis kan få sin medicin utskriven. Kry och Doktor.se är exempel på dessa.