I dagens samhälle är det vanligt att man gör allt möjligt för att se bättre ut, må bättre och prestera mer. Skörden av detta kan bli att man överdriver sitt intag av olika ämnen eller använder sig av många syntetiska medel för att få till det resultat man är ute efter. Dessutom börjar miljön bli så förstörd och påverkad av hela vår konsumtion att fler och fler nu väljer att prioritera den naturliga hälsan istället. Men vad innefattar då den naturliga hälsan?

Naturlig hälsa

Kort och gott kan man sammanfatta den naturliga hälsan med att man tar till naturliga metoder för att uppnå ett resultat och ett bättre välmående. Istället för att ta medicin eller köpa syntetiska sminkprodukter etc., så gör många valet att ta till örter eller alternativ medicin för att få bukt med olika problem. Att odla sina egna örter och att sedan använda dem i teer eller som kryddor, gör att man kan behandla sina psykiska eller fysiska åkommor på naturlig väg. Naturen har en rad egenskaper och fördelar som vi människor under lång tid har förbisett genom att bara prioritera skolmedicin, men faktum är att det finns mycket att hämta i skog och mark för att få en bättre hälsa. Enligt Läkemedelsverket är dessa medel humbug, medans man i både Tyskland och Frankrike faktiskt får skriva ut alternativmedicin på recept om man är läkare. I Sverige är detta fortfarande inte tillåtet.

Örter som är bra för hälsan

Det finns massor av örter som du kan göra teer och inpackningar på och som verkar mot en rad olika saker. Örter används både inom hälsa och skönhet. Dunört är t. ex. bra för njurar och prostata och ger även lindrig effekt vid dysenteri eller diarré. Mistel är utmärkt för reumatism och ledbesvär samt hjälper till att stärka hjärta och kärl. Brännässla är rena dunderkuren mot det mesta och innehåller både B-, C- och K-vitamin och läkemalva lindrar hudåkommor och återfuktar kroppens slemhinnor.